İçeriğe geç

Anı Anlamlısı Nedir

Anının eş anlamlısı hatıra mıdır?

TDK’ya göre “bellek” kelimesinin eş anlamlısı “depolama” kelimesidir.

Anının eş sesli kelimesi nedir?

Moment kelimesinin eş anlamlısı hakkında detaylar. Türk Dil Kurumu’na göre “hafıza” kelimesi eş anlamlısı olan “hatırlama” kelimesi ile ele alınmaktadır. Telaffuzları ve yazımları farklı olan bu iki kelimeyi aynı ortak anlamla değerlendirebilirsiniz.

Ananın eş anlamlısı nedir?

Anne kelimesinin eş anlamlısı anne veya anadır.

Anıt eş anlamlısı nedir?

1- Anıt: Arapçadan dilimize giren anıt kelimesi “ebed” kelimesinden gelir. Ebed kelimesi ebedi, kalıcı ve ebedi anlamına gelir.

Hatıranın eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Anının eş anlamlısı ne?

“Hafıza” kelimesinin eş anlamlıları hatıra ve yadigardır.

3.sınıf eş sesli kelimeler nelerdir?

Yazılışı ve telaffuzu aynı olan; ancak farklı anlamları olan kelimelere eşsesli kelimeler denir. Bunlar basit formda veya eklerle olabilir.

Eş sesli nedir örnek?

“Sevgili veliler, öğrencilerimize her gün kitap okutun. “Küçüklerim, büyüklerimizi üzmeyelim.” Yazılışı ve telaffuzu aynı olan ancak anlamları tamamen farklı olan kelimelere eşsesli kelimeler denir.

Çay eş sesli midir?

EŞ SESLİ KELİMELER Tea kelimesi her iki cümlede de aynı şekilde yazılsa da anlamı farklıdır. İlk cümledeki tea bir içecektir. İkinci cümledeki tea ise küçük akarsuların adıdır. Yazılışı ve telaffuzu aynı olan ancak anlamları farklı olan kelimelere homofon denir.

Kız kardeş eş anlamı nedir?

Sesli Sözlük – kız kardeş, kız kardeş

Karısının eş anlamı nedir?

Wife, bir erkekle evli olan bir kadının o erkeğe (kocaya) göre akrabalık durumudur. Türkçede bayan kelimesi ve nadiren Arapça zevce kelimesi aynı anlamda kullanılır. “Eş” anlamına ek olarak, “kadın” kelimesi argoda “karı” anlamında da kullanılır.

Ana fikir eş anlamlısı nedir?

temel fikir, ana fikir.

Anıt kelimesinin kökü nedir?

Son zamanlarda literatüre giren “anıt” kelimesi, “anmak” fiilinden türemiştir.

Abide anıt eş anlamlı mı?

“Anıt kelimesinin eş anlamlıları nelerdir?” sorusunun cevabı “anıt”, “eser”, “estelik”, “kaynak” ve “yadigar” kelimeleridir. Bu kelimeler eş anlamlı olarak kullanılır.

Kuşku eş anlamlısı nedir?

Aynı anlama gelen ancak farklı yazılışları olan ve doubt yerine kullanılabilecek kelimeleri doubt, delusion ve doubtful olarak sıralayabiliriz. Bu üç eşanlamlıdan delusion Türkçe kökenlidir, doubt ve doubt ise Türkçemize Arapçadan gelmiştir.

Hatıra eş mi zıt mı?

“Hediye kelimesinin zıt anlamı yoktur.” Eş anlamlısı “anı”dır.

Senenin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu’nca da eş anlamlısı olarak “yıl” sözcüğü ile ifade edilmektedir.

Hatırlamak eş anlamlısı nedir?

“Hatırlamak” kelimesinin eş anlamlısı, dilimize Arapçadan gelen “hatırlamak” kelimesidir. Bu iki kelime cümlede birbirinin yerine kullanılabilir.

Kelimenin eş anlamı nedir?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğüne göre Arapça kökenli olan kelimenin eş anlamlıları kelime, sözcük ve sözlüktür. Bazı durumlarda “kelime” bir çağrışım olarak kullanılabilir. Genellikle günlük hayatta konuşmalarda ve yazılarda kelime için eş anlamlı olarak “kelime” kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir