İçeriğe geç

Cipralex Nedir Ve Ne Için Kullanılır

Cipralex’in yan etkileri nelerdir?

Cipralex’in olası yan etkileri: Mide ekşimesi ve bulantı gibi sindirim sistemi bozuklukları, karın ağrısı, kabızlık, ishal, aşırı yorgunluk, uyuşukluk, terlemede artış, uykusuzluk, uykuya dalmada zorluk: Erkeklerde boşalma sorunları, kadınlarda orgazm olmada zorluk.

Cipralex kimler kullanır?

CIPRALEX, 18 yaş ve üzeri hastalarda majör depresif bozukluk, agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete bozukluğu (sosyal fobi), yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif bozukluk (OKB) tedavisinde endikedir.

Cipralex günün hangi saatinde alınmalı?

CIPRALEX’i aç veya tok karnına alabilirsiniz.

Cipralex uykuyu kaçırır mı?

Seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI’lar): Bunlar daha yaygın kullanılan ve yan etki açısından daha güvenli olan ilaçlardır (Cipram, Cipralex, Paxil, Prozac, Lustral, Faverin). Uyku bozuklukları, mide bulantısı ve geçici cinsel işlev bozukluğu gibi yan etkiler. İşlev bozukluğu görülebilir.

CIPRALEX kullananlar ne zaman etkisini gösterir?

Antidepresanın etki göstermesi 4-6 hafta sürer. Semptomlarınız arasında intihar düşünceleri varsa, bu düşünceler ilacı aldığınız sürece ilaç etkisini gösterene kadar devam edecektir.

CIPRALEX bağımlılık yapar mı?

Psikiyatride kullanılan antidepresanlar (Cipram, Cipralex, Efexor, Lustral, Paxil, Prozac, Anafranil vb.), antipsikotikler (Risperdal, Zyprexa, Zeldox, Seroquel vb.), duygudurum dengeleyiciler (Lityum, Depakin, Convulex, Tegretol vb.) Bağımlılık yapmazlar.

CIPRALEX hangi grup antidepresan?

Esitalopram, sitalopramın S-enantiyomeri olan SSRI sınıfı bir antidepresandır.

Cipralexi bırakınca ne olur?

İlaç aniden kesilirse, vücutta beklenmeyen reaksiyonlar meydana gelir ve semptomlarınızdan bazıları kötüleşebilir. Örneğin, yüksek dozlar alınıp sonra aniden kesilirse, sinirlilik, baş ağrısı, uyuşukluk, karıncalanma, uyku güçlüğü ve kafa karışıklığı meydana gelebilir.

En iyi anksiyete ilacı hangisi?

Psikiyatristler olarak, benzodiazepinler anksiyetenin ilaç tedavisi için ilk tercihimizdir. Anksiyete dayanılmaz bir stres haline geldiğinde ve yaşam kalitesini etkilediğinde, benzodiazepinler iki ila dört hafta boyunca alınabilir ve ardından azaltılabilir.

Depresyon ilaçları kaç günde fayda eder?

İlacın 4-8 hafta içinde etkisini göstermesi beklenir. Semptomlar azalmaya başlamalı veya depresyon ilk birkaç hafta veya ay içinde ortadan kalkmalıdır. Bu süre zarfında sabırlı olmalı ve ilacı kullanmayı bırakmamalısınız. Antidepresan tedavileri genellikle 6 ay ile 1 yıl arasında sürer.

CIPRALEX içen alkol alabilir mi?

Antidepresanlarla alkol birlikte kullanılabilir mi? Antidepresanların alkolle birlikte alınması kesinlikle önerilmez.

Prozac ile CIPRALEX aynı mı?

Yeni nesil antidepresanlar: Prozac (Deprex, Zedprex, Fulsac, Prozac ile aynı içeriğe sahiptir ve daha ucuzdur), Lustral (Seralin, Serdep), Cipram (Citol, Relaxol, Citara), Cipralex, Citoless Efexor, Remeron, Ixel, Desyrel, Faverin Seroxat, Paxil gibi ilaçlar.

CIPRALEX ne işe yarıyor?

CIPRALEX esitalopram içerir. Bu ilaç depresyon (majör depresif dönemler) ve agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi anksiyete bozukluklarını tedavi etmek için kullanılır.

Uyku için hangi antidepresan?

Amitriptilin (LAROXYL), opipramol (İNSIDON, İNSOMİN), maprotilin (LUDİOMİL), mianserin (TOLVON) ve mirtazapin (REMERON) uykuyu artırıcı yan etkileri nedeniyle uykusuzluğun tedavisinde kullanılan antidepresanlardır.

En ağır antidepresan ilaçları nelerdir?

Trisiklik antidepresanlar, MAO inhibitörleri, SSRI’lar, atipik ve yeni nesil antidepresanlar. Bu tip antidepresanlar oldukça agresif olabilir. Vücuda veya beyne zarar verebilir.

Cipralex bir anda bırakılırsa ne olur?

İlaç aniden kesilirse, vücutta beklenmeyen reaksiyonlar meydana gelir ve semptomlarınızdan bazıları kötüleşebilir. Örneğin, yüksek dozlar alınıp sonra aniden kesilirse, sinirlilik, baş ağrısı, uyuşukluk, karıncalanma, uyku güçlüğü ve kafa karışıklığı meydana gelebilir.

Cipram yan etkileri nelerdir?

En yaygın yan etkiler şunlardır: ağız kuruluğu, mide bulantısı, uyuşukluk, terlemede artış ve titreme. Nadir durumlarda konvülsiyonlar meydana gelmiştir. Genellikle kalp atış hızında hafif bir düşüş meydana gelebilir, ancak bu klinik olarak önemli değildir. Daha önce düşük kalp atış hızı olan hastalarda bradikardi meydana gelebilir.

Antidepresan yan etkileri ne zaman geçer?

Çoğu yan etki bir haftalık kullanımdan sonra kaybolur. Çok ciddi yan etkiler olması durumunda tıbbi bilgi gereklidir. Her antidepresanın yan etkileri paket prospektüsünde listelenmiştir. Tüm antidepresanlar tıbbi gözetim altında ve doktor tarafından önerilen doz ve sürede kullanılmalıdır.

Citoles yan etkileri ne zaman geçer?

Bu semptomlar genellikle CITOLES tedavisi aniden kesildiğinde ortaya çıkar. Bu risk, CITOLES uzun süre veya yüksek dozlarda kullanıldığında veya doz çok hızlı azaltıldığında daha yüksektir. Birçok hastada semptomlar hafiftir ve iki hafta içinde kendiliğinden kaybolur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir