İçeriğe geç

112 Neden Gereksiz Yere Aranmamalıdır

112 neden gereksiz yere aranmaz?

Vatandaşlarımız tarafından gereksiz yere meşgul edilen 112 hattını arayıp ihtiyaç sahibi hastaya ulaşılamaması, insanların hayatını kaybetmesine veya engelli kalmasına neden olabilmektedir.

Hangi durumlarda 112 aranmalı?

Kalp krizi, nefes darlığı, boğulma, kaza, kontrol edilemeyen kanama, şeker koması, zehirlenme, baygınlık, epilepsi, yaralanmalar ve yüksekten düşme. 112 Acil Sağlık Hizmetleri “Bu durumlara hazırız” dedi.

112 arandığında ne olur?

112 acil çağrı merkezinin hizmet alanı nedir? Sağlık, polis, jandarma, itfaiye, afet ve orman yangınları ile ilgili acil durumlarda vatandaşların çağrılarını yanıtlar, acil durumun türüne ve çağrı nedenine göre olaya müdahale edecek ekipleri yönlendirir.

112 bizi arayabilir mi?

9.112’yi sadece şehir merkezinden mi arayabiliriz? İlin tüm ilçelerinden, köylerinden ve mahallelerinden 112’yi arayabilirsiniz. Bulunduğunuz yerin sağlık, emniyet, itfaiye vb. numaralarını bilmenize gerek yok. 112’yi ararsanız ihtiyacınız olan yardımı alırsınız.

112 yanlışlıkla ararsak ne olur?

2024 yılında “112 çağrı merkezine asılsız ihbarda bulunarak yük bindirme” suçundan ilk aramada 1.980 TL, ikinci aramada 3.960 TL ceza uygulanacak. Lütfen acil durumlar dışında 112’yi aramayınız.

112 yer tespiti yapabilir mi?

112 acil çağrı merkezi, araçta bulunan GPS’i kullanarak arayan aracın konum bilgisini tespit eder ve araçta bulunan sensörleri kullanarak araçtaki yaklaşık hasarı hesaplar.

112 hangisini kapsamaz?

11.478 çalışanı ile 24 saat hizmet veren 112 acil çağrı merkezleri Türkçe dışında dört yabancı dilde çağrı almaktadır. Merkez, konuşulan dillerin yanı sıra engelli vatandaşlarımıza engelsiz 112 uygulamasını kullanarak işaret dilinde acil çağrı hizmeti sunmaktadır.

Ambulans hangi durumlarda gelmez?

Hayatın tehlikede olduğu durumlarda, genellikle ambulans çağırmak gerekir. Ambulans hastalara evde bakım sağlamaz. Ambulans yaşlıların veya engellilerin bakımı için çağrılmaz. Ambulans küçük yaralanmalar veya gereksiz raporlar için gelmez.

112 asılsız ihbar cezası kim verir?

İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 28. maddesinin son fıkrasında; “112 acil çağrı merkezini gerçeğe aykırı bildirimde bulunarak işgal ettiği tespit edilen kişilere, 30.03.2005 tarihli ve 5326 sayılı İdari Suçlar Kanunu’na göre il valiliklerince 250 TL idari para cezası verilir.” denilmektedir. (2022 yılında bu tutar 561 TL olacaktır.)

112 hangi kuruma aittir?

AFAD acil çağrı uygulaması aracılığıyla afet bölgelerinden gelen acil çağrılar, 112 acil çağrı merkezi tarafından yanıtlanıyor.

Telefonun çekmediği yerde 112 aranır mı?

Telefonunuzun çekmediği her yerde (maden ocağı, metro vb.) 112 acil çağrı merkezine ulaşabilirsiniz.

112’ye hangi bilgiler verilmeli?

112’yi aradığınızda arama esnasında lütfen aşağıdaki hususlara dikkat ediniz: * Hangi numaradan kimin aradığını bildiriniz. * Olay tam olarak anlatılmalı ve hasta veya yaralı sayısı belirtilmelidir. * Geri aradığınızda telefonun başında kimse olmamalıdır.

112 neden gereksiz yere aranmalıdır?

Sağlık sistemi içerisinde 112 acil servisleri doğru kullanılmalıdır. Bu servisin gereksiz yere kullanılması, hayatı tehlikede olan kişilere ulaşılamamasına yol açmaktadır.

Yanlışlıkla sos araması yaptım ne yapmalıyım?

Yanlışlıkla başlattığınız bir aramayı sonlandırma Acil Durum SOS geri sayımını yanlışlıkla başlatırsanız, yan düğmeyi bırakın. Bir arama devam ediyorsa ancak acil servislere ihtiyacınız yoksa, telefonu kapatmayın. Acil durum müdahale görevlisinin telefonu açmasını bekleyin ve sevk görevlisine yardıma ihtiyacınız olmadığını söyleyin.

112’yi hangi durumlarda aramalıyım?

Bakanlığımız, acil durumlarda 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 122 Alo AFAD, 177 Orman Yangın İhbar ve 158 Sahil Güvenlik’i aramak yerine, bu numaraları tek çatı altında, 112’de birleştirdi.

112 hangisini kapsamaz?

11.478 çalışanı ile 24 saat hizmet veren 112 acil çağrı merkezleri Türkçe dışında dört yabancı dilde çağrı almaktadır. Merkez, konuşulan dillerin yanı sıra engelli vatandaşlarımıza engelsiz 112 uygulamasını kullanarak işaret dilinde acil çağrı hizmeti sunmaktadır.

Hat yokken 112 aranır mı?

Kapsama alanı dışında olsanız ve SIM kartınız olmasa bile 112 acil çağrı numarasını arayabilirsiniz.

112 hangi sorunları çözer?

11.03, Telekomünikasyon Konseyi tarafından oluşturulan AB müktesebatına uyum takvimi çerçevesinde.

112 neden birleşti?

112 acil çağrı merkezi sisteminin iki temel amacı vardır; acil çağrı yapılması gereken durumlarda vatandaşlarımızın birden fazla numara yerine tek bir numara bilmesi ve acil çağrıyı aldıktan sonra tüm ekiplerin en kısa sürede kaza mahalline ulaşması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir