İçeriğe geç

Ifade Verdikten Sonra Dava Ne Zaman Açılır

Adliyede ifade verdikten sonra ne olur?

Savcı tarafından ifadesi alındıktan ve soruşturma süresince toplanan deliller ve ifadeler değerlendirildikten sonra savcı, şüphelinin cezalandırılması için iddianame düzenler veya şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek davayı düşürür.

Karakola ifade verdikten sonra dava ne zaman açılır?

Polis karakolunda ifade verdikten sonra, davayı açmak için gereken süre savcının dosyayı inceleme ve delil toplama yaklaşımına bağlıdır. Bu süreç birkaç hafta veya ay sürebilir. Tam olarak ne kadar süreceğini söylemek imkansızdır. Şikayette bulunmak için gereken süre suça ve doğasına bağlıdır.

Karakola şikayet verdikten sonra ne olur?

Tanıklık ettikten sonra ne olur? İfadeniz alındıktan sonra soruşturma süreci devam eder. Kolluk kuvvetleri gerekli delilleri toplayacak ve savcıya sunacaktır. Savcı toplanan delilleri ve ifadenizi değerlendirerek suçlamada bulunabilir veya kovuşturma açmamaya karar verebilir.

İlk ifadeden sonra ne olur?

Savcı, ifadenin ardından şüphelinin tutuklanmasını veya serbest bırakılmasını talep edebilir. Bir ifadenin verilmesinden sonra dava açmanın ne kadar süreceği, belirli davaya bağlıdır.

Savcının dava açması ne kadar sürer?

Cumhuriyet savcılığının soruşturmayı tamamlaması için azami bir zaman sınırı yoktur. Soruşturmanın süresi, bireysel soruşturmanın niteliğine bağlı olarak ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Ortalama olarak bir ceza davasının 6 ay içinde açıldığı varsayılabilir.

İlk mahkeme kaç ay sonra olur?

İlk duruşma kaç ay sürecek? Savcının hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edildikten sonra mahkeme duruşma tarihini belirleyecek. Mahkemenin duruşma tarihi belirlemesi, dava yüküne ve dava dosyasının durumuna bağlıdır.

Şikayetten ne kadar süre sonra dava açılır?

İtiraz süresi: İtiraz süreniz 6 aydır. Buna göre yetkili kişi, soruşturması ve kovuşturması rapora bağlı olan suçu 6 ay içinde bildirmezse, soruşturma veya kovuşturma yapılamaz.

Dava açmak kaç gün sürer?

Davanın konusuna göre yargılama süreci değişiklik gösterebilir. Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre bir davanın karara bağlanması için gereken ortalama süre 100 ile 600 gün arasında değişebilmektedir. Bu süreler her yıl değişebilmektedir. Örneğin; bölge idare mahkemelerinde yargılama süresi 70 ile 100 gün arasında olabilmektedir.

Polise şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Suç duyurusunda bulunulması üzerine polis, konuyu ilgili Cumhuriyet savcılığına bildirir, Cumhuriyet savcılığının emir ve talimatları doğrultusunda olayı soruşturur, savcılık tutanağı düzenler ve dosyayı Cumhuriyet savcılığına iletir.

Hakkımda şikayet varsa savcı kaç günde ifadeye çağırır?

Kişinin zorla getirilmesine karar verilirse, savcının ifade vermeye çağrılması için süre sınırı 24 saattir. Kişinin bu süre içinde hazır bulunması gerekir.

Karakola yapılan şikayet nasıl takip edilir?

Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.

Suç duyurusu kaç günde sonuçlanır?

Savcılığa yapacağınız başvuru ve sunduğunuz delillere dayanarak soruşturma başlatılacak ve kişi veya kurum hakkında işlem başlatılacaktır. Test süreci biraz zaman alabilir. Şu an 9-10 aydan bahsediyoruz ama mutlaka bir cevap alacaksınız.

Her ifadeden sonra dava açılır mı?

Şüphelinin ifade vermesinin ardından dava açma zorunluluğu yoktur. Ancak savcı, ifadesinden sonra şüphelinin suç işlediğine kanaat getirirse ortalama 3 ila 6 ay içerisinde suç duyurusunda bulunup dava açacaktır.

Savcı ifade almadan dava açabilir mi?

Savcı, görüş bildirmeden işlem başlatabilir mi? İlke olarak, savcının görüş bildirmeden işlem başlatması mümkün değildir. Bu durum kişinin adil yargılanma hakkını ve savunma hakkını ihlal eder. Her halükarda, bu şekilde hazırlanan iddianame mahkeme tarafından reddedilecektir. Reddedilmese bile, kişi avukatı aracılığıyla bu haksız duruma itiraz edebilir.

Şüpheli ifadesi nasıl alınır?

Şüphelinin ifade vermeye çağrılması, şüphelinin önce emniyet müdürlüğüne, jandarma karakoluna, karakola veya Cumhuriyet savcılığına çağrılmasıyla yapılır. İfadesi alınacak kişi çağrıyla çağrılır; çağrılma sebebinin çağrılan kişiye açıkça bildirilmesi gerekir; gelmezse zorla getirilmiş sayılır (CMK m. 11).

Adliyede ifade vermek sicile işler mi?

Eğer ifade vermek için polis karakoluna veya savcılığa çağrıldıysanız, bu durum veya verdiğiniz ifade hiçbir şekilde sabıka kaydınıza işlenmeyecektir. Sadece tanık olarak gelmemeniz durumunda hakkınızda tutuklama emri çıkarılırsa, bu tutuklama emri polisin GBT (Genel Bilgi Arama) sistemine işlenecektir.

İfadeye kaç günde çağrılır?

Kişinin zorla getirilmesine karar verilirse, savcının ifade vermeye çağrılması için süre sınırı 24 saattir. Kişinin bu süre içinde hazır bulunması gerekir.

Adliyeye sevk edildikten sonra ne olur?

Adliyeye sevk edilirseniz, ifadenizi alacak olan kolluk kuvvetleri tarafından adliyeye götürülürsünüz ve burada gözaltı süreci hala devam etmektedir. Adliyede savcı ile görüşmek üzere sıraya alınırsınız. Savcı sizinle görüşebilir ve kolluk kuvvetinden aldığınız ifadeye ek olarak savcılıktan da bir ifade alabilir.

Suç duyurusu kaç günde sonuçlanır?

Savcılığa yapacağınız başvuru ve sunduğunuz delillere dayanarak soruşturma başlatılacak ve kişi veya kurum hakkında işlem başlatılacaktır. Test süreci biraz zaman alabilir. Şu an 9-10 aydan bahsediyoruz ama mutlaka bir cevap alacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir