İçeriğe geç

Altınoluk Ilçesi Nereye Bağlı

Altınoluk Kaz Dağları nereye bağlıdır?

Bölgenin en önemli merkezleri Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu ve Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldeleridir.

Altınoluk hangi ilçenin?

Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü büyük ilçesidir ve zeytin yetiştiriciliği ve Kaz Dağları ile tanınır. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden biri olan Altınoluk ve Akçay bu ilçede yer almaktadır.

Altınoluk hangi denize bağlıdır?

Altınoluk, Balıkesir ilinin Edremit ilçesine bağlı bir ilçedir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi mirasıyla da birçok ziyaretçiyi kendine çekmektedir. Edremit ile Küçükkuyu arasında, Ege Denizi kıyısında zeytinliklerle çevrili bir sahil kasabasıdır.

Altınoluk neyi ile meşhurdur?

Altınoluk, eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle ünlüdür. Altınoluk, tarihi mirası, yemyeşil bitki örtüsü ve muhteşem denizinin yanı sıra lezzetli mutfağıyla da dikkat çeken bir tatil bölgesidir.

Kaz Dağları hangi ilçeye yakın?

Konumu: Balıkesir ili, Edremit ilçesi sınırları içerisinde, Edremit Körfezi’nin kuzeyinde yer almaktadır.

Ayvalık Altınoluk neresi?

Altınoluk, Balıkesir ilinde bir tatil beldesidir. Edremit Körfezi’nde bulunan Altınoluk, Balıkesir şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Ege bölgesinin güzel kıyısına sahip Altınoluk, doğal güzelliği, plajları ve tatil fırsatlarıyla ünlüdür.

Altınoluk Ege mi Marmara mı?

Altınoluk, doğal güzellikleri ve tarihe tanıklık eden yapısıyla Ege’nin incilerinden biridir. Bağlı olduğu Balıkesir, Marmara Bölgesi’nde olmasına rağmen, Edremit’in şirin ilçesi Altınoluk, Ege Bölgesi’ne aittir.

Altınoluk nereye yakın?

Coğrafya. Edremit ile Küçükkuyu arasında yer almaktadır. Edremit’e yaklaşık 24 km uzaklıktadır.

Kabe’deki Altınoluk’u kim yaptırdı?

Kabe ilk olarak Emevi Halifesi Velid I’in emriyle Mekke valisi Halid B. tarafından yaptırılmıştır. Abdullah tarafından altınla kaplanmış ve bundan sonra “Altın Oluk” adıyla anılmıştır.

Altınolukta kışın yaşanır mı?

Ocak ayında bir gün, hava çok sert ve sıcaklık 7 derece iken, Altınoluk plajına inip, azgın dalgalarla dolu deniz kenarında biraz yürüyüş yapalım dedik, ama hava oldukça soğuktu ve fazla yürüyemedik.

Altınoluk’un nüfusu kaç?

Mahallelerimize göre nüfus dağılımıAkçay10.316102Altınoluk15.8685.398Arıtaşı2091.844Atatürk1.4143.634Avcılar2.1366.

Altınoluk güzel mi?

Edremit’e bağlı olan Altınoluk, en güzel yazlık beldelerden biridir. Aynı zamanda güzel denizi ve kumlu alanlarıyla keyifli bir tatil geçirme imkânı da sunmaktadır. Ayrıca bölgede birçok farklı konaklama seçeneği bulunmakla birlikte günübirlik ziyaretçiler için kamp seçenekleri de bulunmaktadır.

Altınoluk suyu soğuk mu?

Son derece temiz bir denize sahip olan Altınoluk’un deniz suyu sıcaklığının biraz düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Altınoluk havası temiz mi?

☀️ Temiz havasıyla bilinen Altınoluk’un bu özelliği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Altınoluk’un oksijen yoğunluğu yüzde 21’dir.

Balıkesir Altınoluk arası kaç kilometre?

Otobüs Altınoluk – Balıkesir Dilediğiniz zaman biletinizi alıp seyahate başlayabilirsiniz! Altınoluk – Balıkesir arası mesafe 111 km olup en hızlı uçuşumuzla yaklaşık 2 saat sürmektedir.

Kaz Dağları nereye bağlıdır?

Çanakkale ve Balıkesir arasında geniş bir coğrafi alana yayılan Kaz Dağları, Biga Yarımadası bölgesinin en yüksek zirvesini içeren bir dağ sırasıdır. İda Dağı olarak da bilinen Kaz Dağları, Yunan mitolojisinde birçok efsanenin konusudur.

Altınoluk hangi ilimizde yer almaktadır?

Altınoluk, eski adıyla Papazlık, Balıkesir ilinin Edremit ilçesine bağlı bir ilçedir.

Kaz Dağları’nın neyi meşhur?

Kaz Dağları’nın bulunduğu Balıkesir, beyaz et ve et ürünleri üretiminde Türkiye’nin ihtiyacının %20’sini karşılamaktadır. Bu kapasiteye paralel olarak il, yumurta üretiminde de lider konumdadır. Kıyı kesimlerinde balıkçılık yaygındır. Bölgede ayrıca tatlı su balığı üretim tesisleri de bulunmaktadır.

Güre nereye bağlıdır?

Güre, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Edremit Körfezi’nde bir ilçedir. Edremit’e 12 kilometre uzaklıktadır. Şehrin yerleşimi M.Ö. 3. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Güre Kaplıcası, Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, Pınarbaşı ve Kazdağı Milli Parkı şehrin en ünlü yerleridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir